Hardware Engineering
logo
Hardware Engineering
Als Hardware Engineer bij Riwo ben je onderdeel van het team welke industriële besturing oplossingen voor onze klant ontwerpt. Samen met collega’s van de software en montage afdeling zorg je voor een oplossing waarmee onze klant verder komt. De door jouw bedachte oplossingen worden gebruikt voor onder andere industriële machines, mobiele machines en procesinstallaties. Hierbij kun je denken aan industriële bakkerijen en biogasinstallaties, robots / AVG’s en productiemachines.

De afdeling

Jouw missie is het ontwerpen van een industriële besturing welke aan de geldende wet en regelgeving voldoet. Hiervoor doen we graag een beroep op jouw kennis en ervaring, maar kun je ook sparren met de collega’s uit het team. Nadat het ontwerp gereed is, draag je de materiaallijst over aan je collega’s van het bedrijfsbureau. De montage afdeling gaat met jouw ontwerp aan de slag. Natuurlijk kijk je af en toe over de schouder mee. Samen streven we ernaar om onze klanten te voorzien van optimale besturingsoplossingen. Uiteindelijk zie je zelf de door jou ontwikkelde besturing in de praktijk gebruikt worden in verschillende industriële systemen.

Wat doe je dan precies?

Je ontwikkelt schakelkasten en elektrische besturingen voor industriële oplossingen m.b.v. Eplan P8. Je bent betrokken bij het bedenken van de oplossingen tijdens de ontwerpfase en documenteert het ontwerp in het Technisch constructie dossier met RiTerm en Sistema. Je communiceert met alle interne en externe betrokkenen om de ontwikkeling en assemblage van de schakelkast zo vlot mogelijk te laten verlopen.

Dit kun je verwachten

Eplan P8
Artikel database
Werken vanuit macro's
Pro Panel
Eigen moderne werkplaats
Proces, machinebouw en AGV's

Actuele vacatures